Börja planera en personlig begravning

Det finns stora möjligheter att skapa ett personligt avsked som speglar den ni älskar och saknar, och som hyllar livet som personen har levt. Det här är vår begravningsplanerare och i den kan ni ta del av vårt utbud och påbörja er planering. Det finns inga rätt eller fel när ni planerar begravningen och det mesta kan vi försöka lösa tillsammans.

I begravningsplaneraren går det inte att göra en fullständig planering, utan vissa önskemål behöver vi gå igenom tillsammans. Efter vårt möte kommer ni att få en uppdaterad och komplett offert utifrån era aktuella val och lokala förhållanden.

Skapa ett konto för att spara och skicka in planeringen

Om ni vill spara eller skicka in er planering behöver ni skapa ett konto. Det gör ni med hjälp av BankID. Då sparas era val och ni kan enkelt logga in och göra ändringar när ni vill. Kontot kostar ingenting utan finns enbart till för att planeringen ska kunna sparas, så att ni kan komma tillbaka till begravningsplanereraren vid ett senare tillfälle och fortsätta där ni slutade.

För att vi ska kunna ta del av era gjorda val behöver ni skicka in er planering till oss. Det går bra att skicka in den även om ni bara gjort några få val. De val som känns lite svårare kan vi göra tillsammans.

Vill du förbereda inför din egen begravning?

I Vita Arkivet kan du skriva ner tankar och önskemål om din egen begravning. Vita Arkivet fyller du enklast i digitalt via vitaarkivet.se, men det går också bra att fylla i ett pappersexemplar som du hämtar på närmsta Fonusbyrå. Att fylla i Vita Arkivet kostar inget, men det betyder mycket.

Ceremoni

Här gör ni val rörande begravningsceremonin. Ni kan ange var och i vilken lokal ni önskar att ceremonin ska hållas, vilken typ av begravning det ska vara, om ni vill ha minnesstund etc.

Kista, urna & blommor

Här väljer ni kista, urna och de blomsterdekorationer ni vill ha till begravningsceremonin.

Programkort

Här kan ni bläddra bland olika motiv till programkort. Vi hjälper till med att utforma och beställa programkort under vårt möte.

Dödsannons

Här hittar ni information om dödsannons och dess utformning.

Minnessida

Här hittar ni information om minnessidan och möjligheterna med denna.

Gravsten

Här kan ni se våra vanligaste gravstenar. Vi hjälper gärna till med råd, förslag och inspiration under vårt möte.
Ceremoni