Ceremoni

Vi vill skapa ceremonier som hyllar det liv som levts. Vi hjälper er att utforma en minnesvärd ceremoni där ni tillsammans med familj och vänner hedrar den avlidnas minne och får möjlighet till ett sista farväl.

Vi kan hjälpa till med alla typer av ceremonier utifrån olika trosinriktningar och personliga önskemål. Ceremonin kan vara såväl religiös som icke-religiös och dess utformning kan variera med hänsyn till bland annat valet av lokal och det ceremoniella upplägget.

I samband med ceremonin är det vanligt med en minnesstund. Om det är något som är aktuellt för er kan ni ange det nedan.

Nedan finns val ni kan göra i er planering, men allt behöver inte väljas i nuläget. Känner ni er osäkra på något så går vi igenom dessa val tillsammans i vårt möte.

ceremoni-vinter.jpg

Hur vill ni att begravningen ska utformas?

Det första valet att ta ställning till är vilken ceremonityp ni önskar, eller om ni inte önskar ha någon ceremoni alls. Det finns ofta önskemål från den avlidna eller er som anhöriga kring ceremonin och gravsättningen. Vi hjälper gärna till att utforma begravningsceremonin så att den uppfyller önskemålen på bästa möjliga sätt.

Vid begravningsceremonin rekommenderar vi alltid en ceremonivärd på plats. (Pris: 2 595 kr).

Vilken ordning vill ni att begravningen ska följa?

Vi på Fonus har stor erfarenhet av att planera olika typer av begravningar. Vi hjälper er oavsett om det gäller en begravning enligt Svenska kyrkan, en annan trosinriktning, eller en borgerlig begravning.

Ni behöver bara välja vilken ordning ni vill att ceremonin ska följa om ni önskar att ha en begravningsceremoni.

Välj önskad ceremonilokal

Ceremonilokal väljs ofta utifrån begravningsordning och egna önskemål. En religiös ceremoni hålls oftast i en kyrka eller i ett kapell, medan en borgerlig ceremoni kan anordnas i princip var som helst, exempelvis i trädgården, vid havet eller i vissa kapell som tillåter borgerliga ceremonier.

(I listan nedan sorteras ceremonilokalerna utifrån deras postort.)

Önskar ni en minnesstund i anslutning till ceremonin?

Att samlas efter begravningen för att minnas och äta något tillsammans blir ofta ett fint avslut. Det ger möjlighet att prata, dela minnen och umgås i lugn och ro.

Vilken lokal önskar ni ha minnesstunden i?

Finns det en lokal som förknippas med den avlidna? Eller kanske en församlingssal i anslutning till ceremonilokalen? Vid val av lokal är det viktigt att tänka på att antalet personer ryms i lokalen. Kostnad för minnesstundslokal kan tillkomma.

(I listan nedan sorteras lokalerna utifrån deras postort.)

Hur många blir ni?

Ange hur många ni uppskattar (max) att ni blir på minnesstunden.

Har ni några tankar och önskemål om menyn?

Ni väljer helt fritt vad som ska serveras på minnesstunden. På eftermiddagen kan det
passa med kaffe och tårta. Vid lunchtid kanske ni vill ha något matigare. Det går att sätta en
personlig prägel på minnesstunden genom att välja något som anknyter till den avlidna. Det
kan vara hens favorittårta eller något som är tillagat efter den avlidnas eget recept.

(Ange inga personliga uppgifter här såsom namn, adress eller telefonnummer.)

Start
Kista, urna & blommor