Dödsannons

Det är vanligt att man som anhörig publicerar en dödsannons i en eller flera tidningar. Dödsannonsen förmedlar att personen har avlidit, och ofta innehåller den även information om när och var begravningsceremonin och eventuell minnesstund ska hållas. Annonsen blir också ofta ett minne för de anhöriga att spara.

Vad brukar en dödsannons innehålla?

En dödsannons brukar innehålla en symbol. Det finns tusentals symboler att välja mellan, men det går också bra att rita eller designa en egen. Finns det någon symbol som förknippas med den avlidna?

Oftast innehåller annonsen även information om begravningsceremonin, eventuell minnesstund och anmälan till denna.

Annonsen avslutas vanligtvis med hänvisning till våra minnessidor. Minnessidorna är en digital minnesplats där anhöriga och närstående kan minnas den avlidna, skriva hälsningar, tända ljus, beställa minnesgåvor och blommor. En minnessida ingår alltid vid köp av en annons.

Utformning av dödsannons

Vid vårt möte utformar vi annonsen tillsammans. Ni får gärna fundera på nedan inför mötet:

  • Om ni har något önskemål om symbol i annonsen.
  • Om ni har något önskemål om dikt i annonsen.
  • Om ni vill hänvisa gåvor till en specifik fond.
  • Vilka personer som ni vill ska stå namngivna.
  • Eventuell övrig information som klädsel eller liknande.

Var publiceras dödsannonsen?

Ni väljer själva var dödsannonsen ska publiceras. Det kan vara i en lokaltidning, en rikstäckande tidning eller enbart digitalt. Vi publicerar alltid annonsen på den egna minnessidan (om annan överenskommelse inte finns).

Programkort
Minnessida